BelcRum Daiquiri (mijn favoriet)

60 ml BelcRum
30 ml vers limoensap
15 ml suikersiroop

In een shaker: goed shaken met ijs
Schenk in een martiniglas  (zonder ijs)

Garnituur: schijfje limoen

BelcRum Dark ’n Stormy

45 ml BelcRum
20 ml vers limoensap
Ijsblokjes tot de rand
Aanvullen met Gingerbeer

Opbouwen in highball glas

Garnituur: schijfje limoen of schijfje gember

BelcRum Sour

60 ml BelcRum
30 ml vers limoensap
15 ml suikersiroop
0,5 eiwit

In een shaker: goed shaken zonder ijs (dry shake)
Schenk in een tumbler glas, evt. ijsklontje erbij
2 Scheutjes angostura bitter op het schuimlaagje

Garnituur: kersje, sinaasappelschil

BelcRum Eggnog (eierpunch)

  • 700 ml volle melk
  • 240 ml slagroom
  • 3 kaneelstokjes en extra voor garnering (1 per persoon)
  • 1 vanille stokje overdwars doorgesneden, zaden eruit
  • 1 theelepel verse nootmuskaat en wat extra voor garnering
  • 5 eieren, gesplitst (geel en wit beiden nodig)
  • 130 gram suiker
  • 175 ml BelcRum 
Sauspannetje: melk, slagroom, kaneelstokjes, vanille stokje, vanille prutje uit stokje en nootmuskaat. Op middelhoog vuur aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur uit en af laten koelen.
Grote schaal: eierdooiers en suiker mixen (met garde of staafmixer) totdat dikke draden vormen. Dan langzaam het sauspannetje bijvoegen, blijven roeren tot het een vloeiend geheel is. BelcRum toevoegen en roeren. Minimaal 1 nacht tot max 3 dagen in de koelkast zetten.
Voor het opdienen: de eiwitten in de schaal doen en mixen tot draden ontstaan. Voorzichtig in de eggnogg omscheppen. In glaasjes schenken, wat verse nootmuskaat erop en kaneelstokje er bij….. ready to serve!