Cocktails maken

Cocktails maken is een echte kunst, waarbij de maker zoekt naar de juiste smaakbalans en een mooie presentatie.
Gelukkig hoeft het niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Hieronder wat inspirerende cocktails, gebaseerd op klassieke recepten, die je gemakkelijk thuis kunt maken. 
BelcRum is overigens zeer geschikt om puur te drinken. Zonder ijs, met ijs, wat jij wilt, jouw keuze!
Cheerzzz

BelcRum Daiquiri (mijn favoriet)

60 ml BelcRum
30 ml vers limoensap
15 ml suikersiroop

In een shaker: goed shaken met ijs
Schenk in een martiniglas  (zonder ijs)

Garnituur: schijfje limoen

BelcRum Dark ’n Stormy

45 ml BelcRum
20 ml vers limoensap
Ijsblokjes tot de rand
Aanvullen met Gingerbeer

Opbouwen in highball glas

Garnituur: schijfje limoen of schijfje gember

BelcRum Sour

60 ml BelcRum
30 ml vers limoensap
15 ml suikersiroop
0,5 eiwit

In een shaker: goed shaken zonder ijs (dry shake)
Schenk in een tumbler glas, evt. ijsklontje erbij
2 Scheutjes angostura bitter op het schuimlaagje

Garnituur: kersje, sinaasappelschil

BelcRum Eggnog (eierpunch)

  • 700 ml volle melk
  • 240 ml slagroom
  • 3 kaneelstokjes en extra voor garnering (1 per persoon)
  • 1 vanille stokje overdwars doorgesneden, zaden eruit
  • 1 theelepel verse nootmuskaat en wat extra voor garnering
  • 5 eieren, gesplitst (geel en wit beiden nodig)
  • 130 gram suiker
  • 175 ml BelcRum 

Sauspannetje: melk, slagroom, kaneelstokjes, vanille stokje, vanille prutje uit stokje en nootmuskaat. Op middelhoog vuur aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur uit en af laten koelen.

Grote schaal: eierdooiers en suiker mixen (met garde of staafmixer) totdat dikke draden vormen. Dan langzaam het sauspannetje bijvoegen, blijven roeren tot het een vloeiend geheel is. BelcRum toevoegen en roeren. Minimaal 1 nacht tot max 3 dagen in de koelkast zetten.

Voor het opdienen: de eiwitten in de schaal doen en mixen tot draden ontstaan. Voorzichtig in de eggnogg omscheppen. In glaasjes schenken, wat verse nootmuskaat erop en kaneelstokje er bij….. ready to serve! Aanrader voor de feestdagen!